Making Cornerstone your sure foundation

Fakturere medlemsavgift

Related articles

1. For å fakturere medlemskontingent trenger du medlemsmodul og betalingsmodul. Mangler du en av disse ta kontakt med oss!

a) Oppsett av medlemsmodul

Medlemstypen som skal faktureres må settes opp for dette. På siden hvor medlemstypen redigeres ( innstillinger -> medlemstype) kan man hake av for "Fakturér medlemsavgift for denne medlemstypen" og legge til en medlemsavgift. Den kan gjelde for et helt år, eller for en kortere periode.

Mangler du dette krysset kan det komme av at det i medlemsmodulens innstillinger ikke er valgt noen betalingsmodul.

b) Oppsett av betalingsmodul

På innstillinger -> betalinger legger man til en gruppe/organisasjon. Denne må ha en epostadresse. Man kan klikke på gruppen/organisasjonen for å legge inn epostadresse på den. Grupper/organisasjoner opprettes i folk-modulen.

På innstillinger -> betalingsløsninger kan man legge til f.eks "generisk faktura". Her konfigurerer man oppsettet for selve fakturaen.

Man kan også opprette egne faktura-maler om man ønsker mer fleksibilitet enn man har med "Standard Cornerstone mal" med standard tekst og standard farger.

På innstillinger -> fakturamaler kan man legge til fakturamaler hvor man kan krysse av hvilken tekst som skal legges til på fakturaen over girodelen og man kan laste opp et pdf-dokument med tekst og/eller logo som blir lagt på fakturaen.

 

2. Når systemet er riktig satt opp er du klar for å lage fakturaer.

Gå på medlemsavgifter -> fakturer medlemsavgift, gjør valgene dine og klikk "utfør". Her kan du også krysse av for at faktura skal bli sendt på epost til de medlemmene som er registrert med epost-adresse.

Et dokument med alle fakturaene blir sendt til din epost.

Fakturafilen kan også lastes ned i Cornerstone ved å gå inn i betalingsmodulen på fakturaer og faktureringer. Velg "handlinger" og "last ned som pdf" til høyre for den faktureringen som skal lastes ned.

(Om purringer skal sendes på epost er noe som krysses av for henholdsvis 1., 2. og 3. purring for den enkelte betalingsløsning i betalingsmodulen)

 

3. På medlemsavgifter -> registrer betaling kan du sette fakturaer til betalt.

P.S: Man kan slippe å registrere betalinger, for Cornerstone har støtte for å automatisk motta OCR-filer fra banken, da må kontoen kun brukes til fakturering gjennom Cornerstone da alle ocr-filer vil gå direkte til Cornerstone. Ta kontakt om dere ønsker hjelp til oppsett av dette.

 

Når man legger inn et medlemsskap på en person kan man velge at dette medlemsskapet skal belastes en annen person. For å få dette valget må grupperabatter være aktivert på innstillingssiden for medlemsmodulen.