Making Cornerstone your sure foundation

Hvordan redusere antall feilede eposter.

Det første som er viktig er at dere har autentisert kontoen deres slik som forklart litt ut i denne videoen:
https://learncornerstone.com/no/article/article/1511895

Og har sørget for at ip-adressen dere sender fra er inkludert i spf-recorden, og at denne er gyldig, slik som forklart her:
https://learncornerstone.com/no/article/spf

Hvis begge disse tingene er på plass og en epost-adresse feiler, så er det enkleste å ta kontakt med vedkommende å spørre om dette er korrekt epost-adresse. Som oftest viser det seg nemlig at epost-adressen enten er feilstavet eller ikke lenger i bruk. Er epost-adressen korrekt kan det hende dere må logge inn i sendgrid og fjerne den fra bounced- eller unsubscribe-listen, hvis det står som årsaken til at den ikke blir levert. Er den blokkert pga. et spamfilter, og dere har gjort de tiltakene som er nevnt innledningsvis, kan det være behov for å ta kontakt med administratoren for epost-tjenesten som har spamfilteret.

 

Her er mer informasjon om hva de ulike feilmeldingene i Sendgrid betyr:

Bounced: Dette betyr nesten alltid at adressen ikke lenger er gyldig og sendgrid vil da la være å sende flere eposter til denne adressen.

Dropped: Dette betyr at epost-adressen har bouncet tidligere, at mottaker har unsubscribet eller at den har blitt stoppet som spam. Man må inn i sendgrid for å finne årsaken, eller sjekke tidligere feilmeldinger.

Blocks: Dette betyr ofte at eposten er blokkert fordi serveren tror dette er spam.

Invalid: Dette betyr som oftest at epostadressen inneholder en skrivefeil som gjør at den aldri har vært gyldig. Samme med “Ugyldig e-postadresse” men da er det Cornerstone og ikke Sendgrid som melder fra om dette. Skrivefeilen kan være et mellomrom på starten eller slutten av epost-adressen eller norske spesial-tegn som æ,ø og å. Norske spesialtegn støttes i liten grad av epost-servere og støttes ikke av sendgrid.

Unsubscribes: Dette betyr at mottakeren av eposten har klikket på en “unsubscribe”-lenke i en epost vedkommende har mottatt.

Siden sendgrid som oftest videresender feilmeldinger de får fra servere så kan feilmeldingene variere og det er derfor ikke så lett å oversette eller forklare alle feilmeldingene. Ofte kan man google feilmeldingene for å få en pekepinn.

 

Dere kan også logge inn i sendgrid og få lister med eposter sortert etter hvilken type feilmelding som kommer, her kan dere eksportere dem og evt. importere dem i Cornerstone med en tagg, slik at dere kan gjøre masseutsendelser til dem. Masseutsendelsen må da enten være på sms eller per brev, selvsagt ikke på e-post.

Listen over invalide eposter i sendgrid er ofte grei å gå gjennom manuelt:
https://app.sendgrid.com/suppressions/invalid_emails
og rette opp alle i Cornerstone, de fleste av disse er feilstavinger i domenet så ofte kan denne listen være enkel å rette opp i.

Så er det listen med bounces:
https://app.sendgrid.com/suppressions/bounces
Dette er adresser som sendgrid ikke har klart å levere til, vanligvis er svaret fra server at adressen ikke eksisterer. Det beste er å gå gjennom dem manuelt, men det kan være vanskelig å håndtere dem på en god måte. Man kan slette alle bouncene i sendgrid, men det er stor sjanse for at de samme adressene bare vil bounce igjen.

Listen over blocks:
https://app.sendgrid.com/suppressions/blocks
Sendgrid vil sende på nytt til disse neste gang man sender eposter. Hvis dere har gjort de to øverste punktene i denne artikkelen etter at dere fikk en block så kan det hende neste utsending blir mer vellykket.

Deretter kan dere evt. kjøre en duplikatsjekk etter at dere har rettet opp epost-adresser, det kan være at noen feilrettinger av epost-adresser vil gi dere bedre treff.