Making Cornerstone your sure foundation

Hvordan får jeg nettsiden til å bruke det domenet jeg vil?

For at man skal komme til din side når man går inn på f.eks minmenighet.no så må to ting være på plass:

1. Domenet minmenighet.no og www.minmenighet.no og gjerne også *.minmenighet.no må peke til vår server som er 54.208.120.40

Hvis dere f.eks har domeneshop som domeneregistrar skal det under DNS-pekere ligge oppføringer for minmenighet.no, www.minmenighet.no og *.minmenighet.no til 54.208.120.40

Domeneshop:

 

Hvordan får jeg nettsiden til å bruke det domenet jeg vil?

 

Det skal ikke ligge noe under www-videresending om disse tre oppføringene. Gjør det det så kan dere fjerne det.

Squarespace:

 

Hvordan får jeg nettsiden til å bruke det domenet jeg vil?

 

 

 

 

 

 

2. På Innstillinger på nettsidemodulen deres kan dere liste opp flere domener. Det domenet dere skal bruke må ligge her. Det kan gjerne ligge flere domener her i en overgangsperiode. Hvis det ligger flere domener her over lengre tid kan det føre til dobbeltoppføringer hos søkemotorer.

Om det finnes en side som heter minmenighet.no med en underside med alias menighet, vil man ikke få lov å opprette en side med domenet minmenighet.no/menighet.

 

Hvordan får jeg nettsiden til å bruke det domenet jeg vil?

 

Når man har satt domenet til å peke til vår server, vil man ikke lenger ha tilgang til den siden hvor det opprinnelig pekte, med mindre man har et annet domene som også peker dit.

For avanserte brukere: Dette kan man omgå ved å redigere hosts fila i windows, som gjerne ligger her: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts (for andre operativsystemer se: http://en.wikipedia.org/wiki/Hosts_%28file%29) Legg inn en linje med ip-adressen til den gamle serveren og deretter domenet, så vil nettleseren på din maskin sendes til den gamle serveren så lenge den er oppe.