Making Cornerstone your sure foundation

Bilder

Bilder kan brukes alene i et bildevindu, som del av et bildegalleri i en bildekarusell eller knyttet til en artikkel i en artikkelliste eller når artikkelen vises.

For å vise bildet alene i et bildevindu kan man enten legge et bildevindu på siden og deretter velge bildet her, eller man kan opprette et bildegalleri og legge til bildet her, for så å tagge det, og søke opp taggen i bildevinduet man vil vise bildet i. Fordelen med sistnevnte er at man da kan bruke bildet flere steder, fordi det er tagget. Man må også velge dette alternativet om man ønsker å legge inn en bildetekst.

Galleri

Om man ønsker å laste opp bildet i et galleri går man på "Galleri" på menyen som kommer opp når man beveger musen over ikonet til bildemodulen på verktøylinjen, og deretter kan man velge "Legg til nytt galleri". Har kan man velge "Bla gjennom" og laste opp bildet. Om man ønsker å bruke bildet i en annen sammenheng enn når bildegalleriet vises kan man trykke på "tagger" og skrive inn de taggene man ønsker at skal knyttes til bildet. Da kan man søke det opp basert på taggene. Her skriver man også  inn bildetekst og kopirettighet.

 

Å legge til et bildevindu
For å legge til et bildevindu går man på verktøylinjen, i designmodus på ikonet "vinduer" og velger den modulen man skal bruke et vindu fra, i dette tilfellet "bilde". Om man kun ønsker å vise ett bilde, så velger man det øverste vinduet som heter "vis bilde" og trekker det til den striplede firkanten hvor man ønsker at det skal være.

Så klikker man på den blå kuben i venstre hjørne av bildevinduet og enten velger "legg til eksisterende bilde" om man ønsker å søke det opp ved å skrive inn en tagg, eller man velger "legg til nytt bilde" om man ønsker laste opp et nytt bilde.
 
Deretter går man inn i egenskaper på vinduet ved å trykke på den blå kuben øverst i venstre hjørne i vinduet og egenskaper.
Her kan man under "innhold" velge "bilde", men om man allerede har valgt bilde, trenger man ikke gjøre det en gang til. Under "layout" velger man en bildetype, altså hvor stort bildet skal være. Om man ikke finner størrelsen man ønsker kan man enten endre en av bildetypene, eller lage en ny bildetype. (se relatert artikkel for hvordan dette gjøres)
 
Under "layout" kan man også velge å huke av for at bildetekst, kopirettighet, dato og tagger skal vises. Om man trykker på "flere alternativer" får man også muligheten til å skrive inn en url man kommer til om man klikker på bildet.
 
Å legge til en bildekarusell
Om man ønsker å legge til en bildekarusell velger man istedenfor vinduet "vis bilde" et av de andre vinduene. Etter at vinduet er valgt må man gå inn i egenskaper og velge hvilke galleri som skal vises, hvor store bildene som vises skal være, samt andre parametre.